čtvrtek 26. září 2024

DV… jak na 28. září

Podzimní svátky (28. října - články na blogu TU a TU a 17. listopadu - článek na blogu TU) slavíme snad od synových čtvrtých narozenin. A nejinak je to i s 28. zářím a Dnem české státnosti. Svatého Václava si připomínáme s nejstarším každý rok a předloni už jsem pomalu začala i s mladšími dětmi. A jako obvykle, nejvíce si povídáme nad knížkami. Tak jsem to trochu sepsala, ale spíš než článek je to takový souhrn a soupis, který nejsem schopná doplnit.



úterý 24. září 2024

DV… brambory

Na svatého Matouše, brambory do koše. A to je zrovna 21. září, takže nejvyšší čas si o bramborách popovídat. My jsme si doma udělali takový bramborový dvoudenní "rychloprojekt". Nebyl vůbec v plánu, ale děti nadšeně vykopávaly brambory, tak jsem to trochu rozvedla. Projekt byl pro mladší děti, nejstarší se zapojil jen tím, že měl vyzjistit pět zajímavostí o bramborách. A i když se to zprvu nezdálo, měl to super jednoduché. Brambory totiž nejsou žádná nezajímavá plodina. Právě naopak! 

sobota 21. září 2024

Souhrn… podzimní

Milujeme podzim. A na blogu je to znát, protože o podzimu je tu bezkonkurenčně nejvíc článků. A abych vám ušetřila práci při vyhledávání aktuálních podzimních témat, vybrala jsem články a tematicky je seřadila přímo tu. 

středa 11. září 2024

Moje přednášky, semináře, workshopy ...

Občas se mě poptáváte, kde se případně můžeme potkat, jaké akce spolu/pořádám nebo se jich účastním jako lektor. Tak jsem se rozhodla, že se budu snažit dávat přehled sem, protože ne všechny akce jsou v událostech na Facebooku či mají svoje stránky a podobně. Doufám, že se mi to bude dařit aktualizovat. :-)