REVEŇ neboli REBARBORU máme na zahradě už několik let a moc nám chutná. Je mi jasné, že její kyselost ne každému sedí, ale já ji mám moc ráda. Takhle na jaře, kdy toho ještě moc čerstvého neroste, je to v kuchyni moc příjemné zpestření. I když pravda, je třeba počítat s tím, že nějaký ten cukr budete potřebovat. A jak uvidíte v několika receptech, vyplatí se i zkombinovat rebarboru s jahodami. Tak je to teprve bašta! Jahodový článek najdete na blogu TU.
Rebarbora obsahuje vitamin A, C, železo, draslík, fosfor a hořčík. Má vyšší obsah kyseliny šťavelové, proto není vhodné ji konzumovat ve velkém množství. Vhodná je kombinace s jogurtem, tvarohem apod. V kuchyni je použití podobné jako jablka – kompoty, džemy, náplně do moučníků. Před konzumací je třeba rebarborové řapíky oloupat.
pondělí 22. května 2023
úterý 9. května 2023
Jak na… přání ke Dni matek
pátek 5. května 2023
Co venku… hmyzáci a jiná havěť
O hmyzu a dalších bezobratlých si netřeba jen číst (viz článek o "hmyzích" knížkách a dalších materiálech). Drobná havěť může být totiž skvělým předmětem pozorování. A obzvláště děti jsou světem těchto drobných živočichů obvykle fascinovány a je krásné je v jejich nadšení a zapálení pozorovat. A také povzbuzovat. Na blogu najdete i další články - třeba o beruškách TU nebo o včelách TU, článek o dalších hmyzích knížkách TU.
Rodičům se právě v "hmyzí" oblasti nabízí obrovské množství možností a příležitostí, jak tento svět dětem přiblížit a společně si ho užít. Drobné havěti je všude kolem nás spousta. Pozorovat můžete jen tak. Stačí se pořádně rozhlížet, určitě nějakého hmyzáka objevíte. Nebo zvedněte kámen a koukejte. To bude úprk!
Rodičům se právě v "hmyzí" oblasti nabízí obrovské množství možností a příležitostí, jak tento svět dětem přiblížit a společně si ho užít. Drobné havěti je všude kolem nás spousta. Pozorovat můžete jen tak. Stačí se pořádně rozhlížet, určitě nějakého hmyzáka objevíte. Nebo zvedněte kámen a koukejte. To bude úprk!
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky (Atom)