sobota 2. září 2023

Moje přednášky, semináře, workshopy ...

Občas se mě poptáváte, kde se případně můžeme potkat, jaké akce spolu/pořádám nebo se jich účastním jako lektor. Tak jsem se rozhodla, že se budu snažit dávat přehled sem, protože ne všechny akce jsou v událostech na Facebooku či mají svoje stránky a podobně. Doufám, že se mi to bude dařit aktualizovat. :-)

Akce jsou vesměs věnované podpoře čtení a čtenářství, čtenářské gramotnosti, zajímavým dětským knihám, kritickému myšlení, projektovému vyučování v domácím vzdělávání. Přednáším pro rodiče (nejen vzdělávající své děti doma), učitele MŠ a ZŠ i knihovníky. Pokud je to jen trochu možné, mám raději podobu workshopů než seminářů, ráda akce, které lektoruji, dělám aktivizační, aby pracovali, zamýšleli se, sdíleli i samotní účastníci. Aktuálně nemám kapacitu akce sama pořádat, ale ráda přijmu pozvání, nebude-li to na konci světa. 

AKTUÁLNĚ - uvádím jen akce veřejné, na které je možnost se přihlásit

LISTOPAD

4. listopadu, Olomouc, celodenní - MOSTY KE KNIHÁM - OBSAZENO!!!!

Víc informací TU


PROSINEC

1. prosince, Havlíčkův Brod, celodenní - KOLOBĚH ROKU - ZIMA
Více TU
Celoroční cyklus čtyř workshopů věnovaných jednotlivým ročním obdobím. Každý z workshopů jednotlivých ročních období vás namotivuje k různorodým aktivitám, slavení nejrůznějších svátků a významných dnů, k tvoření doma i venku. Každý z workshopů bude navozovat atmosféru daného ročního období, připomínat děje v přírodě, seznamovat s tematickými knihami a vhodnými materiály. V rámci workshopů získáte tipy na osvědčené aktivity i zbrusu nové nápady. Workshop bude primárně zaměřen na práci s děti školkovými a dětmi z 1. stupně ZŠ (cca tedy ve věku 3-10 let). Cyklus workshopů je určen pro rodiče (nejen domoškoláků), pedagogy, knihovníky i průvodce dětí v zájmových zařízeních. Připraveny budou i tipy na zajímavé knihy a publikace, materiály a zdroje i konkrétní ukázky aktivit a materiálů vhodných pro jednotlivá roční období. Workshop bude probíhat prostřednictvím prožitkového učení, takže si vše vyzkoušíte na vlastní kůži. Některé z aktivit a témat budou předloženy formou ucelených projektů či lekcí, popř. badatelsky s použitím metod kritického myšlení. Představeny budou různorodé aktivity podporující čtenářskou a matematickou gramotnost, grafomotoriku, tvořivost, rozvoj slovní zásoby  apod. Nedílnou součástí bude i sdílení zkušeností a nápadů, vzájemná motivace a podpora.

2 komentáře:

  1. Dobrý den, když kliknu na "vice informací TU" - nic se mi neotevře. Je chyba na mé straně nebo odkaz nefunguje? Moc děkuju, Michaela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, už je to opravené, moc díky za upozornění. Pesleří

      Vymazat