úterý 1. srpna 2017

Klíčenka bez klíčů aneb Bez čeho se výlet neobejde

Tohle vám opravdu musím představit, protože je to super. Moc se mi to líbí, moc se nám to osvědčilo a navíc! Je to skladné, je to zdarma. No, "nekupte to"! :-)

Skvělý projekt jdeteven.cz jsem tu už několikrát zmiňovala. No, a právě jdeteven.cz stojí za báječným seznamem her na všechny cesty a výlety. Na dobu, kdy už se dětem nechce moc šlapat, je to do kopce, už by byly rády u cíle, trochu se nudí nebo jsou unavené. A je třeba je trochu vzpružit nebo rozptýlit. Ale zásobník her můžete využít třeba i na cestě autem nebo při čekání u doktora. Většinu her možná znáte, hrajete je se svými dětmi nebo jste je hráli jako malí, ale když zrovna potřebujete, nemůžete si na žádnou vhodnou hru vzpomenout. Klíčenka vám pomůže, můžete ji nosit kamkoliv s sebou, nezabere skoro žádné místo.


A kde se taková báječná věc dá sehnat? Je to jednoduché. Můžete si ji stáhnout z odkazu v článku Vyhraný výlet na webu jdeteven.cz. Stáhnete, vytisknete, rozstříháte, zalaminujete a navléknete na kroužek od klíčů. A je to! Hotovo! Skvělý pomocník je na světě. V seznamu je necháno i pár volným okének, do kterých si můžete napsat svoje oblíbené hry.


My jsme měli na našem putování klíčenky hned tři. Pro všechny starší děti. Každý měl svou a průběžně vybíral, co budeme hrát. Po cestě si přirozeně nacházely zábavu a vymýšlely hry, které vycházely přímo z prostředí, kterým jsme procházely. Ale občas byly unavené či znuděné a to potom přišla klíčenka vhod.



Zábavy bylo kolem dost a dost.
A co všechno jsme hráli? Bezkonkurenčně nejoblíbenější byla hra Bomba! Nálet! Povodeň! Ta se hrála několikrát denně. Mezi další hrané  a oblíbené patřilo třeba: Frisbee poklad, Až poletím na Měsíc, Škola za pochodu, Státy abecedy, Hádanky, Hádej, kdo jsem, Slovní fotbal, Věty na jedno písmeno, Pět slov do příběhu, Nekonečný příběh, Indiánský běh a další.

Bomba! Nálet! Povodeň!
Frisbee poklad
Ještě se nám při putování osvědčilo vzít si s sebou do pytlíčku pár drobností, které se dají při hrách použít. Společně s klíčenkou nezaberou moc místa a zábavy je s nimi kopec. A co máme v plátěném pytlíčku my? Menší míček, křídy, provázek, papír a tužky, několik pingpongových míčků, kostku a figurky, malou lupu, kolíčky, obrázky na schovávání...



Vřelé díky jdeteven.cz, že i díky nim bylo naše putování tak fajn! Kdo nevěří, ať sem běží a klíčenku si pořídí. :-)


1 komentář:

  1. Skvělé, cestovní pytlíček obnovíme, měli jsme, když byly děti menší, ale hodí se pořád!

    OdpovědětVymazat