středa 12. července 2017

Konec, šmitec, tečka, bodka… PUNTÍK!

Baru už je zdatná čtenářka. Tedy posluchačka. Sama číst ve svých skoro třech letech ještě nezvládá. :-) Ještě nedávno spíš jen prohlížela a chtěla obrázky jen krátce okomentovat nebo o nich krátce vyprávět. Jakmile jsem začala číst, otáčela stránku. Teď už u čtení kratších textů vydrží a chce číst dál a dál. 




S výběrem knih nemáme problém, máme jich doma opravdu hodně a často si je také půjčujeme z knihovny. Co nám ale doposud chybělo, byl nějaký pěkný časopis pro nejmenší. Ale pro ty opravdu malé, tj. už tak od dvou let. Jasně, časopisů pro děti vycházejí mraky. Spousta jich vzniká a zase zaniká, jsou pro menší i pro větší, beletristické nebo spíše naučné… Ale my jsme poněkud nároční ve výběru, takže ne úplně vše se nám líbí. Buď jsou nevkusné obrázky nebo hloupé texty, v časopise je hodně reklam apod.



Ale už jsme našli! Díky blogu Knihy dětem jsme objevili nový časopis pro nejmenší Puntík. Je to měsíčník a stojí za ním dlouholetá bývalá šéfredaktorka časopisu Sluníčko a autorka dětských knih Eva Bavorová. Je určen dětem od 2-6 let a moc se nám líbí. Je plný obrázků nám milých ilustrátorů (Andrea Popprová, Vendula Hegerová, Aneta Žabková, Lucie Sunková a další), které známe z našich oblíbených knížek. Texty nejsou hloupé, přestože jsou přizpůsobené pro nejmenší čtenáře. A navíc jich není moc, vsazeno je hlavně na obrázky a hry.



Časopis je totiž plný aktivit, her, hříček, tipů na další aktivity pro děti i jejich rodiče. Spousta stránek je vystřihovacích, takže se dá stříhat, lepit, skládat, sestavovat. Vlastně od toho má časopis i svůj název. Dá se "využít" do posledního puntíku. A je to tak. Obrovským bonusem navíc je, že celý časopis je na tvrdším papíře. Malým dětem se s ním tedy lépe manipuluje a při sestavování jednotlivých skládaček nemusíte nic podlepovat.





My jsme s Baru časopis už přečetly od začátku do konce, některé stránky dokonce několikrát a pořád nás obě baví. Vystříháno a složeno nemáme zdaleka všechno, zatím jsme zvládli jen klobouk pro postavičku Puntíka, který celým časopisem provází, skládací kočičku a melounové špízy. Šetříme si ho totiž, protože příští číslo vyjde až na konci srpna.







Zatím jsme obrovsky spokojené a těšíme se na další číslo. Jen doufáme, že bude stejně obsáhlé jako tohle dvojčíslo a nezmenší se na polovinu. Aktuální číslo má 40 stran, minimum reklam a stojí 25 Kč. Seženete v trafikách a na poštách.

Pokud máte doma malého čtenáře, neváhejte, časopis je opravdu moc fajn. 






Žádné komentáře:

Okomentovat