čtvrtek 23. ledna 2020

Máme rádi… jdeteven.cz a vše okolo

AKTUALIZACE 2020
Blíží se zimní běh fajn čtrnáctidenního on-line kurzu ROSTEME VENKU. V tomhle článku píšu o podzimním běhu, který jsme absolvovali předloni. Kurz je fakt skvělý! Pokud máte děti ve věku 3-6 let a rádi byste s nimi chodili víc ven a užívali přírody, jděte do toho. Začíná se 3. února 2020. Na info ke kurzu a přihlášku mrkněte TU

O tom, jak moc nám v chození ven pomohl Deník do divočiny projektu Jděte ven, jsem nedávno psala na facebooku. A mrknout se na to můžete i ve starším článku na blogu TU.

Projekt Jdete ven je jeden z mnoha skvělých projektů sdružení Tereza. My třeba ještě moc rádi sledujeme projekty UČÍME se VENKU nebo Svobodná hra





Dneska to ale bude trochu o něčem jiném. O skvělém čtrnáctidenním on-line kurzu ROSTEME VENKU, který dali právě v Jděte ven dohromady. My jsme absolvovali pilotní kurz loni na podzim a byli jsme nadšení. Tedy hlavně já a prostřední, pro kterou je kurz věkově určený. Nejstarší byl tou dobou pryč a nejmladšímu to bylo ještě šumák.









A o co že vlastně jde? Kurz se určený pro rodiny s dětmi cca od tří do šesti let. Oficiálně je to určené pro ty, kteří se chodit ven a objevovat přírodu teprve učí. My se za úplné "venkovní" začátečníky asi nepovažujeme, ale kurz pro nás měl i tak přínos obrovský. Kurz je totiž plný různých aktivit, vhodných právě pro tuhle věkovou kategorii. Pomocí nich se i ti nejmenší postupně učí poznávat přírodu. Ale nejsou to žádné znalostní hry, poznávačky apod., nemusíte mít strach. Určitě vše zvládnete vy i vaše děti. Aktivity jsou totiž převážně zaměřené na poznávání přírody kolem náš pomocí všech našich smyslů. 






Společně s prostřední jsme tak objevovali, pozorovali, zkoumali, poznávali, chodili s otevřenýma očima i ušima a taky relaxovali. A dcera se nenáročnou formou naučila spoustu nových věcí o přírodě. Skoro všechny aktivity pro nás byli nové a zajímavé. A přitom vlastně nijak objevné. Jen nás nenapadlo, je venku vyzkoušet. Navíc k většině z těch aktivit téměř nic nepotřebujete a pokud, dostanete to v rámci kurzu. 








Takže pokud máte pocit, že byste s dětmi byli rádi víc venku, zdá se vám, že venku moc neobjevujete přírodu kolem a vlastně jí v blízkém okolí vašeho bydliště ani moc nemáte, hledáte motivaci k pobytu venku a chcete mít v zásobě dostatek venkovních aktivit, tak je kurz přímo pro vás.









Jak jsem psala, my jsme byli na kurzu podzimním. A teď ten jarní bude mít aktivity jiné, takže zvažuju, že se znovu přihlásíme. Protože setkání s Mrňousky, Kytkovými, Opeřenci, Stromovy a Podivíny, jak slibuje anotace kurzu, bude určitě stejně skvělé, jako aktivity podzimní.











Jo, a rozhodně nemusíte mít strach, pokud byste aktivity z kurzu nestíhali v reálný čas. Samozřejmě, že je to nejlepší, protože můžete svoje zážitky, radosti, ale třeba i strasti, že vše nejde podle vašich představ, sdílet v uzavřené skupině lidí, kteří se také kurzu účastní, ale není to nutné. Všechny materiály ke kurzu totiž budete mít k dispozici i po jeho skončení.











Pokud vás kurz zaujal, nezapomeňte se přihlásit. Stojí 250 Kč a začíná se už teď 16. dubna 2018 a je třeba se přihlásit do 12. dubna. A to už je za chvilku!

Pro víc informací mrkněte TU. Info o podzimním kurzu je TU



















3 komentáře:

  1. To je prima.. nechystají i pro ty starší? Někdy se nápady hodí.

    OdpovědětVymazat
  2. Super to vypadá. Skoda ze obe deti jsou hodne mimo vekovou kategorii. S mladsi bych to zkusila pristi rok, ale láká mě to uz ted :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Prosim jak tisknete fotky...aby se to vyplatilo...dekuji

    OdpovědětVymazat