čtvrtek 10. října 2024

DV… houby, houby, houbičky

Houby jsou teď úplně všude. Plné košíky, obří hřiby, nadšení houbaři, plné lesy. My jsme také vyrazili. A trochu už asi s křížkem po funuse, protože hub bylo dost, ale hromady to rozhodně nebyly. A v lese jsme potkali jediného houbaře. Byla krémová houbová polévka, houbová bramboračka a houbové řízky. A také povídání, čtení a pár aktivit jako v minulých letech. Houbové téma je takový náš evergreen. Tak jsem starší článek trochu doplnila a třeba se vám bude pár tipů též hodit.

neděle 6. října 2024

Moje přednášky, semináře, workshopy ...

Občas se mě poptáváte, kde se případně můžeme potkat, jaké akce spolu/pořádám nebo se jich účastním jako lektor. Tak jsem se rozhodla, že se budu snažit dávat přehled sem, protože ne všechny akce jsou v událostech na Facebooku či mají svoje stránky a podobně. Doufám, že se mi to bude dařit aktualizovat. :-)

pátek 4. října 2024

DV… jablka

Po bramborách a zelenině jsme se vrhli i na povídání o jablkách a ovoci. Nebyl to žádný ucelený projekt, spíš jsme si v mladšími dětmi u několikadenního sbírání, sklízení a třídění jablek z naší zahrady povídali, zkoumali, hráli, trochu četli a výtvarničili. A taky vařili. Vlastně jako obvykle. Ale třeba se vám bude pár tipů hodit, tak jsem to dala dohromady.