sobota 15. února 2020

Vyrazte s námi aneb "Otevřené" výlety

AKTUÁLNĚ!!!
  • tož tak prozatím se z pochopitelných důvodů všechny naplánované domškolácké akce i nějaké větší cestování ruší, budeme prozatím výletit jen někde kolem nás a až to bude jinak, dám zase vědět
Několik z vás mi tu psalo, že se vám líbí naše "otevřené" výlety, kdy společně s dalšími lidmi vyrážíme do přírody i do města a rádi byste se přidali. A že nemáte facebook, takže se o nabídce dozvíte až po akci v některém z mých článků. Tak jsem se tedy rozhodla, že vytvořím takový stručný článek, kam budu postupně přidávat termíny našich výletů, u kterých velmi rádi uvítáme společnost dalších dospělých i dětí. A článek budu pravidelně aktualizovat, doplňovat a občas ho "vykopnu" nahoru, aby byl pěkně na očích a nemuseli jste ho pořád hledat a hlídat. A pokud se s námi nikam vydat nehodláte, třeba vás náš seznam inspiruje k nějakému výletu.

A protože teď s nejstarším jedeme historický projekt, jsou naše plánované výlety velmi často orientované tímhle směrem. Něco už máme za sebou, něco ještě chystáme. Na některé výlety (především o víkendech a svátcích) jezdíme celá rodina, na ty ve všechních dnech jezdím s dětmi obvykle jen já a děti nejsou nutně vždy všechny. Některé výlety plánuji já, některé jiné domškolácké rodiny a jsou tedy kolektivní akcí domškoláků.

Omlouvám se všem přátelům a známým, kterým jsem slíbila, že jim dám vědět, až pojede tam nebo onam, není to nějak v mých silách, prostě si to nepamatuju. A též se omlouvám, pokud budou termínu rušeny a přesouvány, nějak to se čtyřmi dětmi nejde přesně naplánovat. 

Další naplánované akce:
Zúčastníme se i několika domškoláckých akcí (ty už jsou vesměs obsazené), ale vždy budeme podnikat ještě i něco dalšího a budeme rádi, když se k nám přidáte. 
  • ………...

Termíny se mohou v případě nemoci, kolizí v práci apod. měnit, ale to bych dala případným zájemcům určitě včas vědět předem. Pokud byste se chtěli přidat, budeme moc rádi, dejte mi vědět na e-mail. Těšíme se!

A ještě na někdy plánujeme:
  • Praha, cyklohráčkem do Budče a na Okoř
  • Lednice, Valtice, Mikulov
  • Chýnov, Tábor, Orlík, Zvíkov, Písek a okolí
  • Podorlicko (mj. skanzen Villa Nova)
  • Žleby, Kačina, Lichnice…
  • Slatiňany
  • Máchovo jezero, Bezděz
  • Tišnov, Předklášteří, Pernštejn
  • Ostrá - Botanicus
  • a určitě podnikneme několik pěších výletů po okolí
  • ...

Tohle jsou zatím opravdu jen plány, když vyjdou, budu ráda, když ne, tak třeba příští rok. 
Budeme se někdy těšit navi!

10 komentářů:

  1. Krásné tipy na výlety. V dubnu nám to nevyjde, ale ten Tábor. Ten zní zajímavě ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslíme na vás, myslíme na vás!!! Určitě se ozvu, až to bude aktuální. Těšíme se na setkání! :-)

      Vymazat
  2. Do Nasavrk se vydejte idealne v Cervenci na svatek Lungnasad. Letos trva poprve cely tyden. A pokud byste chteli nejake tipy v okoli,radi poradime,pripadne vas provedem ;) jsme z Chrudimi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super, díky moc za tipy i za nabídku. Určitě se ozveme, až budeme vědět termín. Mějte se fajn.

      Vymazat
  3. Křivoklát mě láká už dost dlouho... vlastně ho mám v plánu už tak tři roky? :D Tak tam bychom se možná přidali. Mmch - jak to plánujete s noclehy - takhle mi to všechno přijde, že je s přespáním. Máte nějaké tipy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budeme moc rádi, Markéto, když se přidáte. Jojo, některé výlety jsou i s přespáním. Až bude tepleji, tak určitě stan. Ubytování přímo tam jsem ještě nezjišťovala, ale věřím, že seženu něco levného nebo třeba vyjde couchsurfing.

      Vymazat
  4. Jééé, škoda, že jste tak daleko, hned bychom vyrazili s vámi... a to, jak budete na jižní Moravě, tak to už bohužel plány máme jiné... ale pokud se někdy rozhodnete zase vyrazit do Zlínského kraje, jsme zde :-) Přejeme vám, ať vám všechny naplánované akce vyjdou, seznámíte se s fajn lidmi a těšíme se na reportáže :-) taky nejsme na FB, tak jsme rádi, že blog neopouštíte :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až pojedem na Zlínsko, budeme na vás myslet! V Chřibech bylo krásně! Díky moc za přání, snad to všechno vyjde. A blog neopouštím, nebojte. FB už mám asi osm let, ale dávám tam jen krátké zprávy, fotky apod. a právě ty pozvánky. Ale budu je teď dávat i do toho článku. :-) Mějte se krásně!

      Vymazat
  5. Také se domnívám že když si člověk pořídí kvalitní vybavení na cesty tak to nemůže být složité cestovat někam. A to ani s dětmi. Já třeba těm našim drobkům pořídila láhve mepal a vypadá to že jsou opravdu nad míru spokojeni. Ale je to můj subjektivní pocit.

    OdpovědětVymazat